21. elokuuta 2012

Porkkanapiirakka


Jossain vaiheessa loppukesää alkaa aina tehdä mieli porkkanakakkua. Vuosien harjoittelun jälkeen uskaltaisin sanoa, että tällä ohjeella tulee aivan loistavaa herkkua! Ja kuorrutettahan tulee olla vähintään hampaan paksuinen kerros.. ;)


Porkkanapiirakka 
Kaksinkertaisesta ohjeesta tulee pellillinen

Pohja
2 munaa
♥ 1,5 dl sokeria
♥ 75 g sulatettua voita tai reilu loraus öljyä
♥ 0,5 dl maitoa
♥ reilusti vaniljasokeria
♥ 1,5 tl kanelia
♥ 1,5 tl leivinjauhetta
♥ 1 dl spelttijauhoja
♥ 1,5 dl vehnäjauhoja
♥ vajaa 1 dl mantelirouhetta
♥ 3 keskikokoista porkkanaa raastettuna

Kuorrute
♥ 200 g tuorejuustoa
♥ 50 g voita
♥ riittävästi vaniljasokeria ja tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Paista voidellussa vuoassa noin 25 minuuttia 175 asteessa.

Piirakan jäähtyessä valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämmössä pehmenneet voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää makusi mukaan vaniljasokeria ja tomusokeria kunnes rakenne on oikeanlainen. Levitä kuorrute piirakan päälle ja koristele halutessasi mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti